Ultralöpare springer genom natten - om pannlampan ger upp så är det game over. På hösten och vintern är det 12 timmar mörker och lite till. Det behövs en reservlampa som bara måste fungera, och den ska helst väga ingenting.

För primär lampa finns det ett par hundra modeller att välja mellan. Många springer med Lumonite Compass eller Mila Vega. Men vad kan man göra åt reservlampan, den som måste vara med men troligen aldrig kommer till användning?

Som jag har letat. Märkligt att det ska vara så svårt att få till det enkla.

Nitecore har lyckats få till alla de kritiska funktionerna i ett litet paket NU25 som väger 50 gram inklusive pannband med sju timmars ljus för löpning!

Laddningsbar med micro-USB och kan strömförsörjas från powerbank om det skulle behövas. Fyra vita ljuslägen - låg, medium, hög och turbo. Två röda ljuslägen. Regn och vattentät 1 meter. Låsbar så att lampan inte tänds av misstag. Indikator för batterinivå.

Allt man kan önska sig med andra ord. Rekommenderas till alla som är ute och springer i natten. I maxläget Turbo trycker den ut 360 lumen, men då är batteritiden 80 minuter. Medium ger 38 lumen och går utmärkt att springa trail med.