Slutar aldrig att förvånas över alla helgalna saker som kan göras med en Raspberry Pi för 400 kr. Musikspelaren MoOde i kombination med en hifi-DAC är bara ytterligare ett exempel.

Det gäller att få över den digitala strömmen av ettor och nollor till den analoga förstärkaren i så bra skick som möjligt. Någnstans måste man skapa en analog signal av den digitala informationen - det behövs en DAC, digital-to-analog-converter. För de som vill ha bästa möjliga ljud finns det inte några gränser för kreativiteten.

Docka ihop Raspberry'n med en HiFi Berry DAC Digital-Analog Converter och... OMF! Här finns det entusiaster som jagar det renaste ljudet i 192kHz/24bit. Eller prova en Allo Boss DAC med 384 kHz/32bit DAC

Jag är ingen HiFi fanatiker och saknar  'golden ears' så jag klarar mig med ett USB-ljudkort från Native Instruments.  Efter att ha kopierat över MoOde på ett SD-kort och bootat upp det hela aktiveras det eleganta responsiva gränssnittet som funkar på både desktop och mobilen. MoOde Audio  är OpenSource och fritt att ladda ned och använda.

MoOde kan spela webbradio från nätet och hämta musikfiler från USB-stickor eller på NAS,  hårddiskar på hemmanätet och även Airplay & Spotify.

Väldigt roligt det hela.  

Cover David Latorre Romero