På den Skånska slätten mellan Helsingborg och Ängelholm ligger Kullaberg. Ett berg med en fyr och bokskogar, klippor, hav och vandringsstigar. Vindskydd, eldningsplatser, får, kor och hästar. En golfbana. Nere vid havet ligger Mölle med Grand Hotel och Krukmakeriet, eller Krukan som vi kallar det, med underbara pizzor och en finfin Gulasch.

Trailrunning på Kullaberg är helt underbart. Etthundaråttio höjdmeter från hav till högsta punkt med singletrack, hårt tekniska utförslöpor, grusvägar och ängar. Det är här Kullamannen Ultra avslutar med tre sköna varv på berget efter start i Båstad. Nedan Mattias och jag när vi gör ett försök på 100miles...

För den som vill prova några trail utanför de markerade lederna på Kullaberg delar jag två GPX-filer. Eftersom jag saknar lokalsinne är det Mattias som har skapat de här looparna. Båda utgår från parkeringen i Himmelstorp. Den första lite hårdare, 11.5K och 460 höjdmeter med stökigare terräng. Ladda ned GPX på den här länken

Hyggligt stökig vildmark och singletrack från Himmelstorp

Nästa är 13K njutning med en sväng upp på toppen Håkull, dock utan att dippa ned till havet och den något utmanade klättringen uppför Håkulls Mal - samlar ändå på oss 500 höjdmeter.  Ladda ned GPX på den här länken.

Total njutningsrunda på Kullaberg

Väldigt mycket fästingar uppe på Kullaberg, glöm inte djungeloljan och kolla ordentligt efteråt och missa inte Krukan i Mölle för en riktigt bra after-run.