Franco-tyska team Hillebrand & Ghillebaert som hittade på SMS, Short Message Service, kunde omöjligt ana vad de hade på gång.

Trådlösa telefoner som fungerar utomhus. Klart! Vem skulle vilja skicka ett 160 tecken långt textmeddelande? Tanken var maskin-till-maskin - att skicka styrsignaler. Spännande saker som "BASSTATION TC6656 ONLINE" eller "TRANSFORMATOR T62 6700KW".

Överraskande gick användare bananas och skickade "Förlåt, hon betyder inget för mig" (54 tecken) och "Vi behöver mer cornflakes" (28 tecken). Fem miljarder människor skickar och tar emot textmeddelanden globalt idag.

Korta textmeddelanden är lätta för en maskin att avkoda och bearbeta. "Nästa tåg till Luleå?" Vi vet telefonens position, det gäller transport, och platsen är Luleå. Det här går att lösa med maskiner på ett enkelt sätt.

Integrationen med meddelandetjänsten Telegram är smidig. Allt det svåra är redan gjort; bygga Android och en iOS app, hantera användare, bearbeta meddelanden i realtid, positionering, bildhantering, video.

Vi kan börja skapa upplevelsen och interaktionen direkt. Jag använde applikationsmotorn Flask tillsammans med uWSGI mot nginx. Allting i Digital Oceans moln

Nu kan mitt Pythonprogram ta emot meddelanden, bearbeta dem och svara användaren genom Telegrams plattform.

En databas är nödvändig eftersom vi kör multithreaded - genialiskt är PeeWee som gör om mySQL's data till objekt i Python, med Docker är det inga konstigheter att sätta upp en lokal databas. Digital Ocan har en molnbaserad mySQL men det är inte så mycket trafik idag så jag klarar mig med en egen installation.