Återställa lösenord, verifiera identitet, bekräfta inlogg, kvitton, påminnelser och transaktioner - allt på mailen. En gratistjänst har ingen skyldighet att hålla min e-postadress igång, de läser mina mejl och släpper igenom sina annonsörer till min inkorg. Eftersom jag inte betalar är allt på leverantörens villkor. If it's free, you're the product.

Google hälsar att...

You can stop using our Services at any time, although we’ll be sorry to  see you go. Google may also stop providing Services to you, or add or create new limits to our Services at any time.

Google kan avsluta ett e-postkonto när som helst utan någon förklaring.  En av anledningarna till att jag varit kund hos Fastmail i 15 år och lite till och betalat $5 per månad för en reklamfri e-posttjänst.

Som kund får jag support. Ingen läser mina mejl för att skicka riktad reklam. Ingen spårar mig över Internet för att kartlägga mitt liv.  Under alla dessa år inte ett tappat mejl, inga serverhaverier och inga dataläckor.

Fastmail har även kalender, kontakter och filarkiv.  Kontot skyddas med 2FA, engångskoder från appen Authy eller via SMS. För e-post i mobilen och epost-klienter som  Thunderbird skapar Fastmail specifika app-lösenord. Den som har en iPhone får en QR-kod som gör alla inställningar.

Du får en e-postadress med @fastmail.se @fastmail.com @fastmail.in @fastmail.net eller varför inte @airpost.net? Finns ett hundratal att välja mellan. Du kan använda egna domännamn och låta Fastmail hantera mejlen för dem.

En livräddare är Undo. Hur många gånger har jag inte tryckt ctrl-enter av misstag? I webbmailen har jag 15 sekunder att ånga mig efter att ett mejl har gått iväg.  

Rakbladsvasst är skräpfiltret SpamAssassin. Det mesta ser jag aldrig och de kompletteras med ett personligt filter som ger nästintill 100% träffsäkerhet.

Jag kunde äntligen lämna Google's kalender...

Mobilappen uppför sig som den ska med kalender, filer och kontakter tillgängliga.

30 kr/månad standard, 50kr/månad för mail på eget domännamn - och du kan ha hur många som helst.  Testa själv i 30 dagar.

Under Inställningar kan man göra Fastmail till standard e-postprogram - klicka på en e-postadress så skapas ett nytt mail med Fastmail.

Missa inte temat Dark under Inställningar, elegant och bra för ögonen.

För den som gillar Gmail's trådade konversationer som buntar ihop meddelanden kring samma ämne finns det under inställningar....