Återställa lösenord, verifiera identitet, bekräfta inlogg, kvitton, påminnelser och transaktioner - allt på mailen. En gratistjänst har ingen skyldighet att hålla min e-postadress igång, de läser mina mejl och släpper igenom sina annonsörer till min inkorg. Eftersom jag inte betalar är allt på leverantörens villkor. If it's free, you're the product.

Google hälsar att...

You can stop using our Services at any time, although we’ll be sorry to  see you go. Google may also stop providing Services to you, or add or create new limits to our Services at any time.

Google och övriga kan avsluta ett e-postkonto när som helst utan förklaring eller anledning.  En av anledningarna till att jag varit kund hos Fastmail i 15 år och lite till och betalat $5 per månad för en reklamfri e-posttjänst.

Som kund får jag support. Ingen läser mina mejl för att skicka riktad reklam. Ingen spårar mig över Internet för att kartlägga mitt liv.  Under alla dessa år inte ett tappat mail, inga serverhaverier och inga dataläckor.

Fastmail har kalender, kontakter och filarkiv.  Kontot skyddas med 2FA, engångskoder från appen Authy eller via SMS. För e-post i mobilen och IMAP klienter typ  Thunderbird skapar Fastmail specifika app-lösenord. Den som har en iPhone får en QR-kod som gör alla inställningar.

Du får en e-postadress med @fastmail.se @fastmail.com @fastmail.in @fastmail.net eller varför inte @airpost.net? Finns ett hundratal att välja mellan. Jag har kopplat på mina egna domännamn och låter Fastmail hantera mailen för dem.

En livräddare är Undo. Hur många gånger har jag inte tryckt ctrl-enter av misstag? I webbmailen har jag 15 sekunder att ånga mig efter att ett mail har gått iväg.  

En funktion som jag inte visste att jag behövde är Snooze. Jag kan 'lägga undan' ett viktigt mail en viss tid, ex privata mail under arbetstid, och de dyker upp igen vid önskad tid; tre timmar, imorgon, ikväll eller till helgen.

Rakbladsvasst är skräpfiltret SpamAssassin. Det mesta ser jag aldrig och har tränat mitt personliga filter nästan 100% träffsäkerhet genom att markera oönskade mejl som Spam.  Från ett mail kan du skapa filter baserat på ämne, avsändare och en hel del annat.

Jag lämnade äntligen Google's kalender. Fastmail's kalender är fantastico. Mötesbokningar på mail går direkt till kalendern med påminnelser över SMS eller mail. Dra-och-släpp möten och tider funkar.

Mobilappen uppför sig som den ska med mail, kalender, filer och kontakter tillgängliga.

Fastmail har blivit tryggheten i mitt digitala liv och jag kan verkligen rekommendera dem. Testa själv i 30 dagar. 30 kr/månad standard, 50kr/månad om du har egen domän och vill använda den för e-postadressen.

Missa inte temat Dark under Inställningar, elegant och bra för ögonen.

Om du vill ha Gmail-style trådade konversationer som buntar ihop meddelanden kring samma ämne finns det under inställningar....