Var började det. Kanske bland skrädddarna på vattenytan bland näckrosorna. På vinden i det dammiga ljuset genom fönstret bland trådrullarna, plåtaskarna, remmarna, tygerna. Allting mina händer rörde vid. Texturer, dofter, sinnligheten. Långa sommardagar med just ingenting att göra.  

Från grundskolan minns jag den outhärdliga tristessen som övergick i nonchalans och obekymrad lätthet. Det skulle kosta mig dyrt framöver i livet, men vad vet man när man är liten? Det krävdes ett par hårda smällar från livet för att jag skulle förstå.

Idag sluter jag ögonen och följer med strömmen av bilder, röster, former. Röster ekar och skrattar. Texter, citat, mera bilder och jag känner dofterna och beröringen i fingrarna i ordlösa uttryck.

Tog till mig datorernas idé när jag min hjärna var som mest nyfiken, 13-15 år sådär. Transistorn i kisel på RIFA i Kista, instruktioner i assemblerprogrammering. Klockan tickar och pipelinen knuffas framåt. Allt är fortfarande visuellt i mitt sinne, allt är former, rörelser, mönster. Det är vackert. Önskar att ni kunde se det.  

Någonstans hittade jag en generell metod att lära mig sig saker och ting.  Idag provar jag mig fram, söker tingets rationalitet, känner tanken bakom det hela. Vad ville man åstadkomma, vilka hinder måste man överbrygga.

Jag är fortunate. Svenska ordet är 'lyckligt lottad' men det är inget lotteri. Jag har inte vunnit någonting. Om något, gör det mitt liv krävande på rationalitet, syfte, meningsfullhet. Jag står inte ut i meningslösa aktiviteter. Det gör mig rastlös och apatisk på samma gång. Upplevelsen av att ta till sig världen på ett eget sätt har lämnat mig något solitär men det engelska ordet har en beröring med fortune och det är vad jag är, rik och ödmjukt tacksam att kunna röra mig inom så  många områden.

Läst till gymnasieingenjör i Sverige och fyra år i USA för en Bachelors degree i Fine arts. Producent av interaktivt lärande, programmerare, filmproducent, företagsledare, mediaproducent. Talar svenska, engelska, tyska.  Jag ser system, flöden, störningar och obalans, harmoni och lyster.

Störst av allt är jag på något underbart sätt förälder till tre absolut helt fantastiska barn. Snart är de vuxna. Jag ska lära dem allt jag kan.